Hlavní obsah
Článek

Loni na Eurovizi zazářil Mikolas Josef (28), který skončil šestý, letos má šanci na jeho úspěch navázat kapela Lake Malawi. Eurovize už zná desítku postupujících interpretů z prvního semifinále, český zástupce je mezi nimi.

V Tel Avivu se v úterý předvedlo 17 semifinalistů, z nichž deset postoupilo do sobotního finále. Kapela Lake Malawi na něm zazpívá skladbu Friend of a Friend. Jde teprve o třetí případ, kdy bude Česko ve finále. Kromě Mikolase Josefa se to v roce 2016 podařilo Gabriele Gunčíkové (30).

Lake Malawi - Friend of a Friend

A kdo se s Lake Malawi v hudební soutěži utká? Eurovize potěší nejen uši, ale také oči. Z prvního semifinále postoupily dámy, jejichž přednostmi není jen hlas. K vidění bude Katerine Duska (Řecko), ZENA (Bělorusko), Nevena Božović (Srbsko), Kate Miller-Heidke (Austrálie) či Tamta (Kypr).

O nejbizarnější podívanou se zajisté postará sestava Hatari z Islandu, která by obstála v erotickém klubu pro fetišisty.

Dalších deset postupujících vzejde z druhého semifinále. K nim se v sobotu připojí zástupci zakladatelské pětky (Velká Británie, Španělsko, Itálie, Francie a Německo) i interpret z pořádajícího Izraele.

Kdo má šanci uspět v Eurovizi?
Nevena Božović (Srbsko)
10,6 %
Serhat (San Marino)
2,2 %
Hatari (Island)
5,8 %
Katerine Duska (Řecko)
1,8 %
Victor Crone (Estonsko)
3,5 %
Lake Malawi (Česká republika)
53,5 %
Tamta (Kypr)
4 %
Zala Kralj & Gašper Šantl (Slovinsko)
1,3 %
ZENA (Bělorusko)
9,7 %
Kate Miller-Heidke (Austrálie)
7,6 %
Celkem hlasovalo 226 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám