Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poklidný benefiční koncert Lucie Bílé (58) za klavírního doprovodu Petra Maláska způsobil zpěvačce značné zdravotní komplikace. Mnohonásobné slavici se totiž spustila alergická reakce přímo v průběhu písně a Bílá koncert dokonce musela na chvíli přerušit.

Za všechno mohly lilie, které byly aranžované po celé délce pódia. Organizátorky lamentovaly, že něco takového nemohly předpovídat. A překvapená vypadala i samotná Lucie. „Prosím tě, můžeš to dohrát? Já už to dál nedám,“ požádala během jedné své písně Bílá Maláska poté, co se několikrát mocně napila vody z připravené sklenice.

„Lucka měla kvůli těm liliím vyschlo v krku, dráždilo ji to, a nemohla proto píseň dokončit,“ vysvětlil po koncertu Lucčin manažer. Přerušení naštěstí trvalo jen chvíli, ač bylo na zpěvačce patrné, že kvůli alergii není moc ve své kůži.

Koncert nakonec i přes Lucčiny zdravotní komplikace splnil svůj účel. Ve prospěch centra Acorus, které již 17 let pomáhá obětem domácího násilí, se v Kostele sv. Anny předal šek v hodnotě 400 000 korun. „Vůbec si nedokážu něco takového, jako je domácí násilí, představit. Proti tomu jsou obyčejné denní problémy, které řeší každý z nás, malicherné,“ konstatovala Bílá.

„Jsem ráda, že můžu svým zpěvem pomoci a podpořit dobrou věc. A i když to teď vypadá, že jsem pěkná depkařka, protože písničky byly smutné, vůbec to tak není. Umím se taky smát,“ uzavřela nakonec s úsměvem zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám