Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpráva o úmrtí talentované devatenáctileté houslistky Veroniky Jugasové zasáhla hudební svět jako blesk z čistého nebe. Truchlí pro ni Václav Hudeček i Pavel Šporcl. Teď se objevily informace, které přibližují okolnosti toho, co se v osudnou noc stalo.

Studentka Pražské konzervatoře ukončila svůj život na tomto světě dobrovolně, což potvrdil jeden z jejích kantorů. „S velkou lítostí vám musím oznámit, že 21. listopadu ve věku 19 let tragicky ukončila svůj život moje milovaná a talentovaná studentka a kamarádka Veronika Jugasová,“ napsal na sociální síti houslista a učitel Alexander Shonert. Dosud nebylo jasné, co se přesně v osudnou noc stalo. Teď se ale objevily nové informace o případu, který se udál v noci na 21. listopad.

„21.11. po půlnoci posádka záchranářů, lékař i inspektor zasahovali u pádu z výše u ženy okolo dvaceti let. Operátorka spolu se svědky zahájila telefonicky asistovanou resuscitaci. Bohužel po příjezdu na místo jsme zjistili, že dívka utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ řekla Super.cz mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Z uvedených informací tak vyplývá, že Veronika Jugasová svůj život pravděpodobně ukončila skokem z okna. Co k tomu houslistku vedlo, ovšem dosud známo není. Lidé v jejím okolí byli smutnou zprávou velmi překvapeni. „Dnes mne velmi zasáhla smutná zpráva, že Veronika Jugasová, která mnohokrát úspěšně soutěžila na Kocianově houslové soutěži, zemřela. Bylo jí teprve 19 let. Poznal jsem ji jako nádherné a usměvavé sluníčko, a tak i zůstane v mém srdci. Vyjadřuji hlubokou a upřímnou soustrast (i za Kocianku) její mamince, ale i pedagogům Pražské konzervatoře, paní prof. Daně Vlachové a prof. Jiřímu Fišerovi,“ napsal na Facebooku Pavel Šporcl.

Reklama

Další články

Načítám