Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V nové pohádce Zdeňka Trošky (70) Zakleté pírko jsme byli zvědaví na nového prince, kterého režisér publiku představil. S šestadvacetiletým fešákem Petrem Urbanem, jehož pro filmové plátno objevil, se podle nás do diváckého vkusu trefil.

"Natáčení jsem si díky skvělému štábu moc užil, na place panovala uvolněná atmosféra, což mi moc pomohlo. Není úplně jednoduché dostat hned jako první velkou roli zrovna prince. Všechno musí být takové jemné a hezké, prostě jako v pohádce. Nebylo pro mě lehké do toho takhle po hlavě skočit. Ale snad jsem to nějak zvládnul," věří Petr.

Ten se ostatně hercem vůbec stát neplánoval. Na DAMU šel studovat až ve třiadvaceti, kdy už měl za sebou jednu vysokou školu. "Studoval jsem poradenství v odborném vzdělávání. Asi bych s tím mohl dělat něco na způsob výchovného poradce, takže bych asi působil ve škole. Ale to, doufám, nebudu muset," upřesnil.

O Petra Urbana je ostatně zájem i v reklamě, pár už jich má za sebou. Výhodou je i jeho výška, měří totiž 186 centimetrů, což mezi herci není moc běžné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám