Hlavní obsah
Článek

Když herečka Vlastina Svátková (42) jednala o vydání svojí třetí knihy Prostor pro duši s vydavatelstvími a distribučními společnostmi, vysmáli se jí. "Bylo mi řečeno, že pro začátek bych neměla nechat tisknout víc než 1000 kusů a cena by měla být 210 korun," vzpomínala Svátková.

Na rady nedala. Knihu vydala vlastním nákladem původně v 5000 výtiscích a za cenu 311 korun. "Byl o ni takový zájem, že už jsme na dvaceti tisících, které se průběžně dotiskly," pochlubila se Vlastina, která tak šlape na paty známým autorům jako je Halina Pawlowská (69) nebo Michal Viewegh (61).

Velkou část knih sami s manželem balili a posílali. "Nejdřív na dobírku, ale s tím jsme měli špatné zkušenosti, protože mnohdy přišly zpátky, že si je nikdo nevyzvedl. Takže jsme přešli na online platbu dopředu. A teď už se kniha prodává i v síti knihkupectví, tak je to jednodušší," svěřila.

"Předtím to bylo hodně náročné, sotva jsme lezli, bolela nás oba záda, a mě navíc i ruka, protože každý výtisk jsem podepisovala a psala věnování," svěřila na openingu butiku s luxusními pery, kde se od odborníka učila, jak by vlastně měla pero držet, aby ji to co nejméně namáhalo. V plánu má totiž další knihu.

To si ostatně vyzkoušela i její kolegyně, herečka a také spisovatelka Aňa Geislerová (47). Ta je autorkou souboru fejetonů P. S. "Vzpomínám si, že jsem najednou podepisovala čtyři sta knížek. Tak to jsem myslela, že mi upadne ruka," prozradila Geislerová Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám