Hlavní obsah
Článek

Zarostlé tváře Václava Noida Bárty (43) a jeho bratra Štěpána od sebe sice na první pohled asi rozeznáte, hlasy, gesta a styl humoru, to už mají ale oba dva jako přes kopírák. A mají se rádi tak, až by je neinformovaný člověk skoro pasoval na časté návštěvníky baru Modrá ústřice. Podívejte se, jak to oběma mužným bratrům slušelo při jejich odletu na expedici na severní pól!

Dvojice se vydala odpočinout si do poměrně drsných podmínek. „Budeme spát ve srubu v oblasti, kde má být hodně sobů a medvědů. Domluvili jsme si psí spřežení, sněžnice a skútry. Určitě taky budeme lovit ryby. Nemám je ale rád, tak jsem si na ně s sebou radši vzal steakové koření,“ těšil se ve čtvrtek ráno na Letišti Václava Havla Noid na dobrodružnou cestu.

Ten na týden opustil svou novou lásku, aby si dostatečně užil milovaného brášky. Jemu se tenhle drsný rocker nestydí často na potkání i do telefonu říkat, jak moc ho má rád.

„Nejlepší vlastností Noida je, že je to totální magor, ničeho se nebojí a je to velkej srdcař,“ říká o tři roky mladší a o pár kilogramů svalů lehčí bratr Vaška Bárty Štěpán. Pánové spolu mají velmi pevné sourozenecké pouto. „Až je to divný, ale od patnácti let mě ani ničím neštve,“ říká muž, který je povoláním barman. S Noidem spolu probírají všechno – a nezapomenou si navzájem schválit i nové partnerky. Sítem musela projít i Vaškova nová láska, která jako by z oka vypadla Bílé a Bučkové a jež se Štěpánem dokonce pracovala i v jednom baru.

„Znám ji řadu let a vím, jaká je povahově, takže jsem mu ji mohl jen doporučit,“ říká spiklenecky Štěpán. Ten se vůbec nebojí, že by ho po sedmi dnech strávených po boku bratra čekala ponorka.

Vašek si s sebou vzal mačetu a na letišti horečně řešil, zda ho s ní pustí do letadla. S extrémními výpravami má už své zkušenosti. „Absolvoval jsem kurs přežití nebo jízdu na motorkách v Maroku. Miluju výzvy a pobyt v takové zimě jsem ještě nezažil,“ dodal Noid, který prý bude svůj pobyt pečlivě zaznamenávat a slíbil, že se o fotografie podělí i se čtenáři Super.cz

Související témata:
Výprava
Polární kruh
Jižní pól

Reklama

Další články

Načítám