Hlavní obsah
Článek

Oblíbený zpěvák Václav Neckář (80) se po mozkové příhodě dokázal vrátit na výsluní české pop music. Jeho poslední desky chválila hudební kritika a koncertní sály praskaly ve švech. Za úspěchem stála tvrdá dřina.

Zpěvák upravil jídelníček, zhubl a pilně pracoval s logopedkou. Spolehnout se mohl také na podporu nejbližší rodiny. Loni se však zpěvák musel vyrovnat s těžkou životní ránou.

V prosinci zemřela po jednačtyřiceti letech manželství a pětapadesátileté známosti jeho milovaná žena Jaroslava. O smrti bývalé primabaleríny promluvil Neckář v pokračování pořadu 13. komnata. Paní Jaroslava měla problémy s ledvinami, a tak musela třikrát týdně dojíždět na dialýzu. Loni se její zdravotní stav postupně zhoršoval.

„Poslední rok už byl špatný, protože přestala nabírat svaly, takže to bylo opravdu těžké. Nejdřív ležela v IKEMU, pak v nemocnici na Strahově. V září až říjnu ji propustili domů. Mysleli jsme, že to bude lepší, a ono se to najednou zhouplo. Jarka byla statečná celý život a my jsme mysleli, že do Vánoc určitě bude v pořádku,“ prozradil Neckář, který se o smrti manželky dozvěděl těsně před začátkem předvánočního koncertu ve Zlíně.

„Neumíte si představit, jak to pro mne bylo strašné. Ale lidé si koupili lístek a těšili se na písničky, na vánoční atmosféru. Nemohl jsem vystoupení zrušit ani na jevišti vysvětlovat, že mi právě odešla jedna z nejdražších bytostí. To je právě ta daň, kterou zpěvák platí za celoživotní úspěch,“ uzavřel Neckář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám