Hlavní obsah
Článek

Herečku Dagmar Havlovou (71) jsme potkali poprvé od prosince na večeru určeném nejen ženám, které chtějí být krásné. Vdova po prvním novodobém prezidentovi Václavu Havlovi (†75) jej totiž navštívila kvůli charitě.

"Naše nadace Vize 97 tady dostává šek, který použijeme na projekt prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku, který jsme v České republice začali a který už úspěšně funguje od roku 1997. Takže zachraňujeme stovky tisíc lidí ročně. Do toho rozjetého vlaku nastoupila už spousta organizací, ale důležité je, že jsme to byli my, kdo sehnal těch prvních pět set miliónů korun, změny vyhlášek v Poslanecké sněmovně. Díky Vizi 97 se plošně pokryla prevence, což je úžasné. Dostali jsme se z prvního místa onemocnění na třetí," je pyšná bývalá první dáma.

Té všichni na slavnostním večeru chválili outfit, zvláště pak kombinaci toho, jak umí nosit plédy a perly. "Plédy, to je moje. Kamarádka, která tady je, říká, že je umím nosit jen já, ale to si nemyslím," smála se i přirovnání svého stylu k umění, jak módu zvládají Francouzky.

Troufli jsme se zeptat se i na to, zda má paní Dagmar v životě nějakého nového muže. "Nemám. A nového muže ani nehledám. Teď se soustředím na jiné věci. Omezila jsem i herecké aktivity. Nějak už mi to moc neříká, asi nejsem dost ctižádostivá. Vrhla jsem se na babičkovskou roli, vrhám se na opravu našeho domu a hodně cestuji," dodala Havlová, která se právě vrátila z měsíční cesty po Americe a Karibiku. "Poznávám ty země jinak, než když jsem cestovala s manželem a užívám si pocitu anonymity," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám