Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V první vlně koronavirové pandemie se umělci bez práce rozhodli pomáhat šitím roušek nebo donáškou nákupů pro seniory. Nyní se řada z nich odvážila dokonce do první linie. Tomáš Matonoha (53) nastoupil na pozici sanitáře v jedné nemocnici na Moravě a například pomáhá v pražské Nemocnici sv. Alžběty Na Slupi.

Hvězda muzikálu Čarodějka cítila potřebu využít volného času k sebevzdělání a zároveň chtěla pomoct druhým.

„Z toho důvodu jsem začala vypomáhat v nemocnici. Inspirovala mě moje kamarádka z divadla, která takto pomáhá v jiné nemocnici,“ říká muzikálová herečka, která dostala ve zdravotnickém zařízení pozici aktivačního pracovníka.

„To znamená, že se věnuji dlouhodobě nemocným pacientům, za kterými nyní nemohou chodit jejich blízcí. Povídáme si, pomáhám při cvičení nebo rozvíjím jejich kreativitu různými manuálními pracemi. Prostě vnáším takové světýlko do duše, aby jim v této nelehké době bylo dobře. Oni jsou vděční a já jsem ráda, že můžu pomoci,“ prozradila představitelka krásné čarodějky Glindy.

Od kumštu ale bývalá představitelka muzikálové Popelky úplně nezběhla a aktuálně zkouší v Divadle Broadway nový muzikál Láska nebeská.

„Představení je poskládané z písniček Waldemara Matušky. Dostala jsem roli Kristýny. Samozřejmě kvůli současným vládním nařízením musíme být v divadle v hodně malých skupinkách. Zkoušky jsou o něco složitější, ale dá se to zvládnout,“ usmívala se křehká blondýnka.

Jak už Ďuricová zmínila, snaží se také pracovat na svém rozvoji. „Začala jsem i malovat a to mě hodně baví. Spolupracuji s nadačním fondem REGI Base, který podporuje válečné veterány a ty, kdo za nás sloužili. Teď plánují akci, kde se budou dražit obrazy akademických malířů. Já jsem se nabídla jako jediný amatér, že také namaluji obraz. Je z akrylových barev, na téma Vlčí máky a malovala jsem ho zhruba týden. Tak uvidíme, za kolik se můj obraz podaří vydražit,“ říká s nadšením Nikola Ďuricová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám