Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S novým potomkem plánuje zpěvák Tomáš Klus (37) i nové bydlení. Když už budou pětičlenná rodina, chystá se pustit do stavby domu. "Když už se množíme pučením, musím si ještě půjčit na barák," smál se Tomáš po použití další z jeho slovních hříček.

"Už máme místo, už se na to těším," řekl nám Tomáš, který je velkým příznivcem ekologického bydlení. "Dal jsem si při projektování záležet na tom, aby byl dům hodně soběstačný, abychom toho od nikoho moc nepotřebovali, a zároveň bude dost šetrný. Bude využívat všechny ty moderní věci, na které člověk přišel, že se dají využívat, jako je třeba dešťová voda. Chceme tam mít jednoduché věci, abychom na Zemi moc neparazitovali, chceme s ní být v souladu," míní.

"Věci, které se běžně používají, moc ekologické nejsou, a pokud někdo o něčem zajímavém ví, rád se s ním sejdu a zapojil bych se i do propagace, protože by bylo dobře, abychom všichni věděli, že existuje i jiná cesta než nasávat z gigantů," míní. Plyn a elektřinu doma samozřejmě mít budou, ale jen pro to nejnutnější.

Tomáš, který nedávno vydal desku ze svých loňských unplugged koncertů ze šňůry Recyklus Tour s názvem Živ je, se pustil i do většího množství práce, aby zvládl stavbu domu zafinancovat. "Nabral jsem si jí tak, jak jsem byl zvyklý, než jsem si dal pauzu. A děláme teď víc charity, protože jsem přistoupil na altruistický styl života a strašně mě to naplňuje. Lidi, kteří chtějí pomáhat, jsou v podstatě dobří a já se rád s dobrými lidmi stýkám a přináší mi to dobro," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám