Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se po letech rozhodla objevit opět na plátnech, určitě netušila, jakou odezvu to bude mít. Dagmar Havlová (71) kývla na nabídku zahrát si v nové komedii Vlastníci okamžitě. Po 9 letech se tak v režii Jiřího Havelky nejen vrátila před filmovou kameru, ale i do komediální role.

„Poprvé po hodně dlouhé době jsem se smála od začátku do konce. A poprvé po dlouhé době jsem se rozhodla okamžitě nabídku přijmout,“ svěřila herečka, která ztvárnila paní Horvátovou, protivnou a nevkusnou postarší dámu, co do všeho strká nos. V paruce, brýlích a gepardím oblečku zaujala nejenom televizní diváky. Za svou roli je totiž nově nominovaná na cenu Český lev, a to za nejlepší herečku v hlavní roli.

Z nominace se může radovat podruhé v životě. Filmová akademie její herecký výkon vyzdvihla už v roce 2011 za film Odcházení, tehdy nominaci v sošku ale neproměnila. Uvidíme, zda nejen díky hereckým výkonům, ale i šílenému kostýmu, který si z části vymyslela sama, tentokrát cenu získá. Ve stejné kategorii si pro ni může přijít také Tereza Ramba (34), která si zahrála ve stejném filmu. Komedie Vlastníci získala nejvíc ze všech, a to 12 nominací, které bude moci proměnit 7. března.

Reklama

Další články

Načítám