Hlavní obsah
Článek

Marek Eben (66) a Tereza Kostková (47) jsou s pořadem StarDance neodmyslitelně spjatí. Přitom chybělo málo a moderátorská dvojice práci na oblíbené taneční soutěži nepřijala.

Když před deseti lety Terezu Kostkovou požádali, aby moderovala tehdy neznámý taneční pořad, tak nabídku málem nezvedla. „Pamatuju si, že jsem byla na návštěvě jednoho francouzského zámečku, produkční mi volala a já hovor přijala, což v zahraničí obvykle nedělám. Když mi popisovala celý projekt, tak bohužel trošku neobratně vyslovila termín reality show, aby co nejvíce popsala, že se jedná o velmi živou záležitost. Už jsem se chystala s díky odmítnout, ale než jsem vyřkla ’ne’, zmínila, že by se mnou pořad moderoval Marek Eben a já jsem bez přemýšlení obrátila a nabídku přijala,” zavzpomínala na událost herečka.

Stejně na tom byl i Marek Eben. „Když mi řekli, že by se mělo jednat o nějakou reality show, v té době už nějaké reality show vysílali, tak mě polilo horko. Přece se nenechám zavřít do nějakého baráku na několik týdnů,” vzpomínal na moment z roku 2006 Eben a s humorem sobě vlastním dodal: „No a vidíte, nedělám to osm týdnů, ale osm sezón.”

Kostková má pochopitelně z popularity pořadu obrovskou radost, byť ji velký zájem překvapil. „Nikdy mě při vysílání první řady nenapadlo, že bude nějaká další. Nepočítala jsem s tím a vždy jsem byla jen mile překvapena, že je o StarDance takový zájem. Byl mi dopřán krásný úsek života,“ komentuje své působení v soutěži Tereza.

„Po prvním dílu jsem si myslel, že by mohly být tak maximálně tři, ale že bude osm řad, na to bych si nevsadil. Ale za to můžou diváci, jim vděčíme za přízeň i za to, že po deseti letech můžeme tenhle pořad ještě pořád točit,“ doplňuje ji Eben.

Během tiskové konference Eben v žertu prohodil pochybovačnou myšlenku: „Nebude snadné udržet laťku, už jsme ojetí." My ale věříme tomu, že jeho obavy jsou liché.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám