Hlavní obsah
Článek

Televizní série Feud (Svár) svedla dohromady hollywoodské veteránky Jessicu Lange (67) a Susan Sarandon (77), které se proměnily ve znesvářené filmové divy Joan Crawford a Bette Davis. Obě herecké představitelky mají renomé srovnatelné s jejich předlohami. Nenávist je ale naštěstí nespojuje.

Dvě herecké legendy dal dohromady režisér Ryan Murphy, který má s Jessicou bohaté zkušenosti díky seriálu American Horror Story. Své herecké múze, která má ve své sbírce dva Oscary, svěřil roli Joan Crawford a jako Bette Davis obsadil srovnatelně zasloužilou umělkyni Susan Sarandon. Seriál zachytí jejich rivalitu vrcholící během natáčení společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane?, který měl premiéru v roce 1962.

Jessica i Susan na tiskové konferenci předvedly své hvězdné charizma, jež je spojuje s hollywoodskými divami, do nichž se kvůli natáčení převtělily. Obě herečky jsou okouzlující i v pokročilém věku a jejich tváře září i bez návštěv klinik plastické chirurgie.

Ztvárnění ikonických hollywoodských hvězd, jejichž vzájemná nenávist se přenesla i do realizace kultovního thrilleru o vztahu stárnoucích sester, bylo pro Jessicu i Susan obrovskou výzvou. Crawford a Davis jsou pro historii Hollywoodu velkými pojmy a o jejich rivalitě se dodnes vypráví legendy. Joan například nemohla přenést přes srdce to, že za Co se vlastně stalo s Baby Jane? na rozdíl od Bette nedostala nominaci na Oscara. Na ceremoniálu tak cenu natruc převzala za Anne Bancroft, aby v sokyni vzbudila žárlivost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám