Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Jan Hřebejk obvykle při svých filmech sahá po osvědčených tvářích. Tentokrát ale překvapil. Díky němu se v českém filmu objevil nový a pořádně charismatický herec. Pětatřicetiletého vousáče Stanislava Majera objevil v Divadle Komedie, když točil cenami ověnčený, ale diváky nepříliš navštěvovaný snímek Odpad, město, smrt.

Majer sice hrál ve spoustě divadelních her, a to přestože je vyučený truhlář, a nikoli herec, ale diváci, kteří moc paty z domu nevytáhnou a sledují spíše televizní obrazovky, jej doposud neznají. Mihnul se jen v nepříliš úspěšném seriálu Zázraky života, který se na Primě dočkal jen dvou sérií, a v České televizi v projektu Čapkovy kapsy.

V novém Hřebejkově snímku Líbánky ale hraje partnera Ani Geislerové, takže si jej nelze nevšimnout. Jeho postava je sice poněkud kontroverzní, ale ambivalentní vztah k hrdinovi rozhodně vynahradí pohled do jeho průzračně modrých očí i na jeho vymakanou figuru. Tu získal i díky fyzické práci. Sám si třeba dal dohromady maringotku na Kokořínsku, kde tráví většinu volných dní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám