Hlavní obsah
Článek

Málokterá celebrita tráví tolik času na dovolené jako Simona Krainová. Dalo by se očekávat, že během blížících se svátků modelka využije prázdniny svých synů a vyrazí opět někam do tepla. Ve skutečnosti se ale kráska těší na tradiční Vánoce strávené v České republice. V obklopení tradičními dobrotami prý ale modelce nehrozí, že by přibrala na váze.

Simono, jakým způsobem budeš letos trávit svátky?

Vánoce budeme tradičně trávit v Česku, buď budeme doma, nebo na chalupě kousek za Prahou, díky dětem si to teď nedokážu vlastně ani nikde jinde přestavit. Myslím, že tu pravou atmosféru a kouzlo to má tam, kde se cítíme nejlépe, a to je náš domov.

Mám pocit, že pro tebe začaly být Vánoce důležité až po narození dětí, je tomu tak?

Ano, teď to všechno dává mnohem větší smysl, na Vánoce se teď díky synům těším mnohem více, miluju jejich napjaté obličeje a rozzářené oči, když zazvoní zvoneček... Dřív jsem Vánoce tolik neprožívala, teď je vnímám jako čas, který trávím se svou rodinou, máme na sebe všichni čas a užíváme si cukroví a vánoční pohody u pohádek.

Zapojuješ se ty osobně nějak do vánočních příprav?

Zapojuju se dost intenzivně do vánoční výzdoby, miluju mít vánočně nazdobený byt, spoustu světýlek, svíček a vánočních dekorací. Stromeček zdobíme už na začátku prosince, abychom si ho pořádně užili.  Dodržujeme advent, píšeme dopis Ježíškovi…

Peče Simona Krainová cukroví?

Ano peče, ale jen opravdu v malé míře a kvůli dětem. Kluky baví pomáhat v kuchyni, takže děláme pár druhů cukroví, linecké, rohlíčky a perníky. Do Štědrého dne většinou nezbude ani kousek, takže máme ještě vždy i kupované cukroví, abychom si ho přes Vánoce užili.

Vypadá to, že máš nejlepší fyzičku za posledních několik let. Není tohle období zkáza pro tvou figuru?

Je pravda, že kolem Vánoc je vždy plno lákadel a neřestí, ale já tohle neřeším. Sportuju a cvičím proto, abych se nemusela tolik omezovat v jídle, mám štěstí, že mi metabolismus ještě dobře funguje. Stačí si přidat o 2 km více při mé obvyklé trase a s chutí si dám řízek s bramborovým salátem a klidně to zajím vosími hnízdy. Kdy jindy mlsat a popustit uzdu, když ne o Vánocích? V lednu více máknu a myslím, že žádné výčitky mít nebudu.

Jaký netradiční obyčej v rodině dodržujete?

Asi nic netradičního mě nenapadá… Jedeme takovou tu českou klasiku, cukroví, bramborový salát, řízky a pro Karla i kapra. Na Štědrý den po večeři rozkrojíme jablko a vždy se modlím, aby tam byla hvězdička, posíláme ořechy jako lodičky a na balkoně vyhlížíme s prskavkami v ruce Ježíška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám