Hlavní obsah
Článek

S herečkou Jitkou Schneiderovou (51) si obvykle povídáme o rolích, tanci anebo o módě. Ale je to taky normální žena a matka, takže na kurzu vaření, který absolvovala s hvězdami muzikálu Bonnie and Clyde, přišlo na přetřes mimořádně i vaření.

"I herečky a jejich rodiny jedí, takže jsem byla ráda, když jsme sem s naší muzikálovou partou dorazili, abychom se něco nového přiučili. Musím říct, že jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí. Miluju jídlo a degustaci, i když otrokem vaření nejsem a rozhodně nemáme doma režim, že by denně musela být teplá večeře. O víkendech vařím, když je čas, když nemám třeba odpolední představení a nějak se to tak sejde," řekla nám Jitka.

"Moc ráda navštěvuju restaurace, kde dobře vaří. Když vařím, preferuji italskou kuchyni, která je dobrá a chutná, věci na grilu, různé těstoviny, saláty, masa v různé úpravě. Ke svíčkové jsem ještě nedospěla, ale na tu zajdu strašně ráda ke svojí mamince. Když máme čas přijet, ona navaří klasická česká chutná jídla. Moje babička byla výborná kuchařka, výborná kuchařka je i maminka. Mám z rodiny nachutnané, jaké má jídlo být, a když potřebuju, tak mamince zavolám o fígl," dodala herečka, která vaří i podle internetu a vyjmenovala jídla, která jsou její vychytávkou. Jen dršťkovou polévku by prý do úst nikdy nevzala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám