Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to až neuvěřitelné, ale „věčný mladík“ Roman Vojtek (52) je od čtvrtka padesátníkem. Oblíbený herec a muzikálový zpěvák si celý život udržuje vizáž hezounka, a tak není divu, že ho fanynky zbožňují.

Rodák ze Vsetína ale mohl skončit úplně jinde než na prknech, která znamenají svět. Nejprve totiž studoval na učilišti, kde se vyučil seřizovačem obráběcích strojů. Táhlo ho to ale úplně jinam, a tak sice v oboru nějaký čas pracoval, ale nakonec svou zálibu ve zpěvu zpečetil přihláškou na brněnskou JAMU, kde vystudoval muzikálové herectví.

Diváky později bavil v celé řadě muzikálů. Zahrál si například ve Vlasech, Draculovi, Monte Cristovi a mnoha dalších představeních. Nyní působí zejména v Hudebním divadle Karlín.

Výrazné jsou také jeho seriálové role – v roce 2009 začal hrát v retro seriálu Vyprávěj, což mu opět zvýšilo popularitu. Tu mu ostatně o pár let dříve zajistilo i vítězství v první řadě taneční show StarDance. Další role tak na sebe nenechaly dlouho čekat, ale kromě herectví se Vojtek úspěšně věnuje i moderování.

Usměvavý sympaťák je také pyšným trojnásobným tatínkem. Z prvního manželství s Terezou Vojtkovou má dceru Editu (11) a syna Benedikta (7) a s druhou manželkou Petrou pak vychovávají syna Nathaniela (1,5).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám