Hlavní obsah
Článek

Není to jen Bridget Jonesová. Renée Zellweger (54) má na kontě desítky rolí, v nichž se předvedla v nejrůznějších polohách. Už teď se má za čím ohlédnout, a to je stále na vrcholu. Příští rok ji čeká role, díky níž by mohla opět pokukovat po Oscarovi. Podívejte se na její zásadní filmy.

Masakr v Texasu (1994)

Počátek herecké kariéry Renée Zellweger nebyl nejšťastnější. Cesta ke slávě začíná na dně. V tomto případě to byl béčkový horor Masakr v Texasu. Tehdy čtyřiadvacetiletá herečka v něm utíkala před šílencem s motorovou pilou.

Sestřička Betty (2000)

Výraznou roli Renée ztvárnila v černé komedii Sestřička Betty, která jí přinesla první Zlatý glóbus a odstartovala její hvězdné období. Jako servírka snící o práci ve zdravotnictví přijde o manžela a uniká do svých představ inspirovaných televizními seriály.

Deník Bridget Jonesové (2001)

Komedie o oplácané novinářce, která má smůlu na chlapy, se stala celosvětovým hitem. Renée v ní střídavě usilovala o Hugha Granta a Colina Firtha a prožila spoustu trapasů. Film se dočkal dalších dvou pokračování, kvůli nimž musela herečka opět přibrat. V roce 2004 se Bridget Jonesová vrátila s podtitulem S rozumem v koncích, předloni měl premiéru film Dítě Bridget Jonesové.

Chicago (2002)

Ve filmové adaptaci legendárního broadwayského muzikálu Renée dokázala, že umí nejen hrát, ale také zpívat. Jako vražedkyně Roxie Hart, která se snaží zbavit viny, sklidila obdiv. Chicago posbíralo šest Oscarů, ale Renée zůstala stejně jako v případě Deníku Bridget Jonesové jen u nominace.

Návrat do Cold Mountain (2003)

Vysněné trofeje se Renée Zellweger dočkala o rok později. Akademie ji ocenila za roli drsné tulačky Ruby v milostném dramatu z období americké občanské války. Ústřední pár ve filmu Návrat do Cold Mountain ztvárnili Jude Law a Nicole Kidman, ale Renée je ve vedlejší roli zastínila.

Píseň mého srdce (2010)

Jako zpěvačka, která po nehodě skončila na invalidním vozíku, se René představila ve filmu Píseň mého srdce. Dojemný příběh zachycuje její cestu s kamarádem se zájmem o ezoteriku. Snímek o překonání životních překážek uvádí dnes ve 21 hodin Televize Seznam.

Judy (2018)

Příští rok se Renée Zellweger v kinech objeví jako ikonická herečka a zpěvačka Judy Garland. Už z prvních záběrů je zřejmé, že se herečka musela hodně proměnit. Snímek o hollywoodské legendě, která se ve 47 letech předávkovala barbituráty, bude pro Renée další šancí na Oscara. Akademii příběh představitelky Dorotky z muzikálu Čaroděj ze země Oz zajisté dojme.

Ve kterém filmu byla Renée Zellweger nejlepší?
Masakr v Texasu
0,6 %
Sestřička Betty
0,9 %
Deník Bridget Jonesové
68 %
Chicago
6,4 %
Návrat do Cold Mountain
23,7 %
Píseň mého srdce
0,4 %
Celkem hlasovalo 671 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám