Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velká hvězda světového šansonu a legendární krasavice stříbrného plátna Marlene Dietrich by před pár dny oslavila 112. narozeniny. Nad jejím skromným hrobem, který leží na jednom z berlínských hřbitovů, se právě v den, kdy se zpěvačka narodila, sešli fanoušci z celého světa. Byla mezi nimi i Renata Drössler (60), která už přes patnáct let ztvárňuje Marlene Dietrich v pražském Divadle pod Palmovkou ve hře Edith a Marlene.

„Do Berlína jsem se chystala na výlet už dlouho, a když se naskytla možnost vyjet tam přímo v den narozenin Marlene, příležitost poklonit se jejímu hrobu jsem nemohla vynechat,“ vzpomíná na nedávný zážitek zpěvačka.

„Překvapilo mne, jak skromný hrobeček jsem na hřbitově našla. Co mne ovšem pobavilo, byly dárky od jejích fanoušků položené přímo na náhrobku - nechyběl tam make-up, rtěnka ani další kosmetika. Věřím, že božská Marlene lpí na své dokonalosti i po své smrti,“ směje se její představitelka Drössler. Kromě hrobu legendy navštívila zpěvačka během své krátké návštěvy německé metropole i muzeum filmu, kde je celá jedna sekce věnována právě Marlene Dietrich.

„Výstava mne uchvátila, je na ní k vidění spousta zajímavých fotografií, originálních kostýmů a dalších propriet z majetku slavné Marlene. Vřele ji všem fanouškům doporučuji, je to stálá expozice,“ uzavírá česká šansoniérka, kterou již dnes čeká další z jejích pravidelných recitálů v pražské Salmovské literární kavárně. Nebudou samozřejmě chybět ani šansony z repertoáru Marlene Dietrich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám