Hlavní obsah
Článek

Herečka a nově i režisérka Petra Nesvačilová (38) se do diváckého povědomí neodmyslitelně zapsala díky svému úspěšnému filmovému debutu Pusinky, kde si pod režisérskou taktovkou Karin Babinské zahrála osmnáctiletou rozjívenou maturantku, která společně s kamarádkami v hereckém podání Sandry Novákové (42) a Marie Doležalové (37) prožívá poslední prázdniny po střední škole a na výletě okusí první sexuální zážitky.

Tehdy bylo Nesvačilové dvaadvacet let a kvůli roli musela přibrat dvanáct kilo, takže léta působila poněkud oplácanějším dojmem. Dnes vycházející herecká hvězda slaví třicáté narozeniny a musíme podotknout, že se z ní v průběhu let stala opravdová kočka, za což samozřejmě mohlo i to, že výrazně zhubla, změnila účes a celkově vyspěla.

Momentálně se kromě natáčení filmů a hraní v divadle věnuje také filmové režii, kterou nedávno dostudovala na FAMU. Příští rok by měl být hotový její první autorský film. Úspěšná je i v oblasti hraného dokumentu.

"Za osm let na škole mám spoustu svých krátkých filmů, které získaly i nějaká ocenění. Nejznámější asi byl ten, když jsem pro Českou televizi točila dokument o Václavu Klausovi. Ty ostatní byly spíš festivalové," prozradila nedávno. Na to, že dnes Petra Nesvačilová slaví teprve třicátiny, toho stihla opravdu hodně, a je více než jasné, že o ní ještě hodně uslyšíme.

Reklama

Další články

Načítám