Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Veronika Čermák Macková je velkým dobrodruhem. Dovolená pod slunečníkem na písčité pláži není rozhodně nic pro ni. Raději vyráží na exotická, pro mnoho lidí i nebezpečná, místa, kde může být k užitku.

„Měla jsem letět do Indonésie v rámci jedné organizace na podporu přírody a zvířat, ale to mi bohužel kvůli covidu nevyšlo. Stejně tak nevyšla cesta do Afriky, kam jsem měla letět s organizací na podporu slonů,“ svěřila Super.cz hvězda Ulice. Volno, které měla naplánované více než půl roku dopředu, chtěla patřičně využít, a nakonec se do Afriky přece jen vypravila na vlastní pěst. Prozkoumala Namibii. „Kdybych se nemohla živit herectvím, určitě bych dělala něco na podporu zvířat a přírody,“ říká.

Své poznatky v ekologii nyní může zúročit v online pořadu Expedice Ulice, kterým provází s kolegou Petrem Vackem (59) alias Tomášem Jordánem. Herci se snaží zábavnou formou ukázat, jak se chováme a jak bychom se měli chovat ke svému okolí. Veronika přiznává, že jí tento směr ovlivňuje v běžném životě čím dál víc.

„Je pro mě v poslední době důležité, co si obleču nebo jak to, co dělám, ovlivňuje životní prostředí. Masu se vyhýbám, sem tam si dám rybu, ale převážně jím veganskou a vegetariánskou stravu. Jelikož mám alergie, nemůžu například skvělé sójové produkty“ vysvětluje seriálová učitelka Magda. V tomto ohledu se ale nesetkává s úspěchem u svého manžela, populárního herce Hynka Čermáka.

„Můj muž maso jí, v tomhle ho nechci nijak omezovat, ale myslím si, že ho svým přístupem inspiruju. A protože dělám nákupy já, tak můžu alespoň ovlivnit kvalitu potravin a z jakého chovu to zvíře bylo,“ dodává Veronika Čermák Macková.

Reklama

Další články

Načítám