Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pandemická situace se neblaze odráží i na stavu kulturní scény. Umělci se z pódií a prken, která znamenají svět, přesunuli za obrazovky počítačů, tabletů a mobilů a alespoň na dálku udržují kontakt se svými fanoušky. Jen málokdo se jim ale věnuje tak intenzivně jako Petr Bende (46). Ten od března odehrál více než 200 písní v online prostoru a strávil se svými příznivci přes 46 hodin.

"Když jsem v březnu začínal na Facebooku s vysíláním, které jsem pojmenoval Živě z obýváku, tak jsem zaprvé nemyslel, že se tomu budu věnovat do konce roku, a zadruhé jsem to bral jen jako dočasné setkání s fanoušky do té doby, než se bude smět opět koncertovat. Trošku se nám to protáhlo," řekl Super.cz Bende.

"Má archivářka Marta Mastná mě překvapila statistikou. Když jsem uviděl, kolik hodin jsem to vlastně odvysílal, byl jsem sám opravdu zaskočen. Ale neskonale se těším na koncerty, tak snad nám nový rok konečně přinese možnost vrátit se na pódia," doufá.

Konec roku přinesl Petrovi kromě bilancování také múzu. Na konci prosince napsal novou píseň. Natolik ho oslovila, že ji v domácím studiu hned natočil, nazpíval a zaranžoval. Po pár dnech je tak na světě novoroční skladba s příhodným názvem Do nových roků.

"Přemýšlel jsem, jak lidem okolo mne, především fanouškům, co jsou stále se mnou a podporují mě, poděkovat. Nakonec to přišlo samo, a tak všem, prostřednictvím nové skladby, přeji krásný rok 2021 jen ve zdraví a štěstí," uzavřel zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám