Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Potkat herce Aloise Švehlíka jinde než na natáčení seriálu Cesty domů, je velkou výjimkou. A když se nechá vyfotit, natož s rodinnými příslušníky, je to pro fotografy téměř národním svátkem. To se stalo, když byl od Václava Neckáře (80) pozván, aby pokřtil jeho novou desku Mezi svými.

"Byl jsem mnohokrát na různé křty pozván, a mnohokrát jsem také odmítl. Přijal jsem vlastně jen dvakrát, před třemi roky od Pavla Landovského (†78) na křest jeho knihy Lanďák a nyní od Vaška Neckáře," svěřil Švehlík. "Známe se od roku 1962, kdy jsme spolu byli v angažmá v divadle v Mostě, pak jsme se potkali v Českých Budějovicích a teď se před týdnem k mému překvapení ozval," svěřil Švehlík.

Ten se nerad fotografuje, dokonce i při oficiálních příležitostech zmíněného seriálu, tentokrát ale neskrýval obličej, ani celkem čerstvý šrám na hlavě, do dlaní před blesky fotoaparátů, jak je jeho zvykem, ale dokonce zapózoval i s částí rodiny. Do kavárny, kde se CD křtilo, totiž dorazil i s manželkou a také se starší vnučkou. Rodinná podoba je vidět, dívka je hodně podobná své sestřenici Sofii, kterou má Švehlíkův syn David s kolegyní Jitkou Schneiderovou (51).

Reklama

Další články

Načítám