Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Příští rok oslaví třicet let manželství a slovenská hudební legenda Miro Žbirka (†69) je na to mimořádně hrdý. Však tehdy byla jeho žena Kateřina velmi žádanou kráskou, a přesto si nakonec vybrala jeho. Půvab z její tváře ani po letech nevymizel, navíc zapříčiňuje, že zpěvák vůbec může fungovat!

Meky přišel ruku v ruce se sympatickou Katkou na předpremiéru pátého dílu Pirátů z Karibiku a bylo vidět, že tihle dva jsou stále zamilovaní jako kdysi.

Nedají bez sebe ránu, jsou na sebe napojeni, navíc Žbirková dělá svému muži i manažerku. K tomu všemu je Meky nepraktický, bez své ženy by snad nenašel ani ponožku do páru. Není divu, že obdiv k manželce u něj ani po letech nevymizel.

Dvojice se na pirátské akční komedii objevila hlavně z toho důvodu, jelikož v pátém díle vystupuje i sir Paul McCartney (81). A Žbirkovi v Česku a na Slovensku nikdo snad neřekne jinak, než že je neformální pátý člen Beatles. Proto postavu největší žijící hvězdy „Brouků“ nadaboval do češtiny.

„V životě mě nenapadlo, že někdy budu mít tento druh zážitku. Ve filmu je i část písně, kterou jsem důvěrně znal, takže šlo jen o to zazpívat ji v češtině. S tou nemám problém, nakonec například v skladbě Co bolí, to přebolí zvládnu i ‚ř‘,“ pochlubil se Meky.

Od režiséra dostal přísný zákaz napodobovat Paulův hlas. Tvůrci českého znění chtěli, aby bylo na první poslech poznat, kdo McCartneyho namlouvá. „Dabování mě bavilo, snad se bude můj výkon líbit i divákům,“ uzavřel Žbirka, který na konec roku chystá velké Vánoční Symphonic Tour 2017.

Reklama

Další články

Načítám