Hlavní obsah
Článek

Herecký pár Pavel Liška a Barbora Poláková (40) se tentokrát nesetkali doma u dcerky Ronji, před filmovou kamerou ani na prknech, co znamenají svět, ale před objektivem fotografa Petra Kurečky. Pro kalendář Proměny 2017 s tématem Slavné filmové plakáty se Pavel proměnil v šíleného spisovatele Jacka Torrance a Bára se převtělila v jeho ženu Wendy z filmu Osvícení (v originále The Shining).

Pavel se tvářil tak hrozivě, že i fotograf si udržoval znepokojený odstup, a když se podíváme na absolutně autentickou Báru Polákovou, která vypadá, že by se v ní nejlepší chirurg nožem, který drží v ruce, ani krve nedořezal, všem v ateliéru po zádech přeběhl mráz.

Na otázku, jak se cítila při focení plakátu kultovního filmu Osvícení, kde má v očích strach a v ruce nůž, nám Bára odpověděla: „Byla to sranda. Rozhodně jsem při focení necítila ani strach ani nebezpečí, moc jsme si to užili. A že jsem měla hrát strach z Pavla? Z něho jsem nikdy strach neměla a doufám, že ani nikdy mít nebudu. To spíš strach o něj než z něj," svěřila. "Projekt Nadace Archa Chantal jsem již znala. Do kalendáře Pavel už jednou fotil a moc se mi ten nápad a koncept líbil," dodala.

A co říkal na focení Pavel Liška? "Jack Nicholson je prostě Jack Nicholson! Líp to říct neumím. Vůbec nebylo lehký ten jeho šílenej výraz nějak trefit. Je tak šílenej, že buď jsem se přiblížil těm očím, a pak mi zas neštymovala huba, a když jsem jakž takž trefil hubu, tak ty oči zas byly úplně mimo. No a s kalendářem Proměny už jsem kdysi měl tu čest, když jsem si vyzkoušel Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku," uvedl.

Kromě Elišky Balzerové (74), kterou už jsme představili jako Alžbětu II., nebo Pavla Lišky a Báry Polákové budete moci v Kalendáři Proměny 2017 vidět zakladatelku Nadace Archa Chantal, herečku Chantal Poullain, Ivanu Chýlkovou (60), Marthu Issovou, Pavlu Tomicovou, Kláru Issovou, Kláru Melíškovou, Annu Geislerovou, Ondřeje Vetchého (61), Michala Dlouhého, Jana Cinu a Vavřince Hradílka.

Reklama

Další články

Načítám