Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Olivia Newton-John (†73) sdílela na Instagramu selfie v podomácku vyrobené roušce a vyzvala sledující, aby využili svou tvořivost a nějakou si také vyrobili. „Tohle je hodně důležité. Řekli nám, že nepotřebujeme roušky, protože je zoufale potřebují zdravotníci a pro veřejnost už žádné nezbývají,“ napsala do popisku snímku. „Prosím, sdílejte toto video a pojďme být kreativní a také si nějakou udělejme. Stejně jako v České republice,“ vzdala hold Čechům za jejich tvořivost.

V popisku také sdílela odkaz na český projekt s názvem #masksforall, který nabádá obyvatele k nošení a šití roušek, a poukazuje například na to, jak jejich používání zpomalilo v Česku šíření koronaviru.

V Austrálii, kde herečka žije, roušky zatím nejsou povinné. Olivia bojuje s rakovinou, která je u ní ve čtvrtém stádiu. Herečka proto patří ke skupině lidí, která je koronavirem vysoce ohrožena. Zůstává proto v karanténě.

Představitelce Sandy z legendární Pomády poprvé diagnostikovali rakovinu v roce 1992. Poté znovu v roce 2013 a naposledy v květnu 2017. V loňském roce vyšlo najevo, že je nemoc ve čtvrtém stádiu a metastázovala do kostí. Olivia využívá při léčbě marihuanu, která ji dle vlastních slov znovu postavila na nohy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám