Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jen pár dnů před třetím jednáním trestního soudu, který rozhoduje o vině či nevině Dary Rolins (51), jež v létě 2010 zabila svým autem motocyklistu Jindřicha Rotrekla (†63), se vdova po zesnulém Olga Rotreklová (68) pořádně obula do zpěvačky. Obviňuje ji z toho, že záměrně lže veřejnosti o tom, jak se nehoda stala a jak její manžel zemřel. Prozradila také děsivé detaily z havárie.

Rotreklová překvapila už tím, že Daře Rolins nabídla jednání, aby bylo její trestní stíhání podmíněně zastaveno. Podle ní ale ani porotkyně Hlasu ČeskoSlovenska, ani její obhájce nereagovali. Zato prý na jejího zesnulého muže stále hází špínu. „Nelze pochopit, jak může zdůrazňovat, že necítí vinu, když tři znalecké posudky, včetně toho, který sama předložila, jednoznačně uzavírají, že s automobilem přejela do protisměru. Jestliže tedy paní Rolinsová celým svým srdcem cítí nevinu, pak je snad ani nemá,“ uvedla Rotreklová v rozhovoru pro server TopVIP.

Podle ní také Rolins už policistům, kteří přijeli na místo nehody, řekla, že dávala dozadu dcerce láhev s pitím a přitom došlo k nárazu, a totéž zopakovala i u svého prvního výslechu. Nyní však Dara takové tvrzení odmítá. „Policisté to u soudu odsvědčili. Jde tedy zase jen o další nepravdu, která má veřejnost zmást,“ zlobí se žena, jež brání i patology, kteří měli podle Dary svou práci totálně zpackat.

„Manžel zemřel na tzv. traumaticko-hemoragický šok v důsledku traumatu spojeného s roztrženou slezinou a dalšími vnitřními zraněními, včetně trhliny aorty, která jednoznačně vznikla zaživa. Vždyť manžel narazil břichem a hrudníkem nejdřív na řídítka svého skútru a později i na automobil řidičky. Ztratil šest litrů své krve, utrpěl zlomeniny. Nebylo možné ho zachránit. Ani se to nestalo v důsledku nějakých jeho předchozích onemocnění, ani v důsledku stáří. Ostatně ani staří lidé se přece na silnici nesmějí zabíjet,“ dodala Rotreklová.

Reklama

Další články

Načítám