Hlavní obsah
Článek

Oldřich Kaiser (68) se nijak netají svojí novou láskou a s přítelkyní, zpěvačkou a aktivistkou Dášou Vokatou, poskytli Super.cz rozhovor, v němž promluvili nejen o svém vztahu, ale i o projektech, na nichž pracují. A zapojil se i Kaiserův životní souputník Jiří Lábus.

"My máme muzikantský vztah, což je daleko lepší a intenzivnější než obyčejný vztah, je to obohacené," svěřil Oldřich Kaiser. "Užijeme si daleko víc než normální páry, které nemají nic jiného. My máme svoje kytary a housličky," přidala se Dáša Vokatá.

Jiskra mezi nimi přeskočila před rokem a půl, když Dáša oslovila Oldu, zda by s ní společně nevystupoval a na pódiu nečetl básně Ivana Martina Jirouse. "Já s Magorem dvacet let žila a Oldu oslovila po jeho smrti," vysvětlila Vokatá. "A já vyplnil mezeru. Kompletně," smál se Kaiser.

Spolu s nimi občas vystupuje i Jiří Lábus. "Já ale jenom čtu texty Magora Jirouse, jinak se nezapojuji, protože bych jim to kazil," přidal se do rozhovoru Lábus. "Ale on zpívá krásně árie," oponovala Vokatá. "Má totiž velmi vyvinutý hlasový orgán," dodal Kaiser.

Jak tohle všechno vypadá naživo, je možné vidět už tuto sobotu, kdy trojice chystá obří akci v pražské Meet Factory. "Děláme obrovskou oslavu k nedožitým narozeninám Magora Jirouse, nebudeme tam vystupovat jenom my, ale i mnoho kapel včetně Plastiků, budou tam výstavy, happeningy, budou se promítat filmy a dokumenty. Začneme v šest večer a končit se bude až ráno," láká na akci Dáša Vokatá.

"Koho to tady štve, nechť přijde, bude to zároveň i protiputinovská akce," dodal Kaiser a přiznal, že z něj jeho přítelkyně na stará kolena udělala rockera a politického aktivistu. "Už byl nejvyšší čas, zamlada furt něco bylo, nějaké inscenace a filmečky. Ale teď už mě to tady začalo míchat," uzavřel Kaiser.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám