Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská podnikatelka Nora Mojsejová (65), která je v Česku známá z pořadu Šéfka a Čápi s mákem, se v sobotu vdala za Františka Kabrheľa (38), s nímž se léta soudila. Slovenská média naznačují, že šlo o fingovanou svatbu, aby se Mojsejová vyhnula vězení.

Skromný obřad se podle serveru korzár.sk odehrál v malé obci v okresu Nitra, blízko bydliště ženicha. Kromě novomanželů byli přítomni jen dva svědci. Po obřadě odjela podnikatelka do Košic, kde ji oslovili novináři. „Už nejsem Mojsejová,“ odpověděla po oslovení tímto příjmením. Na blahopřání ke sňatku odpověděla jen „děkuji“ a zmizela v domě.

V roce 2008 si měla Mojsejová od Kabrheľa půjčit 853 tisíc eur (23 milionů Kč) a peníze nevrátila. Kabrheľ dal případ k soudu a Mojsejová byla loni v prosinci odsouzena za podvod k deseti letům vězení. Rozsudek zatím není pravomocný.

Po vynesení rozsudku začal Kabrheľ překvapivě Mojsejovou obhajovat a tvrdil, že nešlo o podvodné vylákání peněz, ale o přátelskou půjčku. Spekuluje se, že nyní by mohl Kabrheľ, jako manžel Mojsejové, obvinění stáhnout.

Podle slovenského zákona má totiž právo jako manžel nesouhlasit s trestním řízením vedeným proti blízké osobě. A tím Mojsejová od soboty je. Právníci připustili, že se jedná o velmi zajímavou situaci a značně „kreativní řešení“. Existuje totiž možnost, že tímto se Mojsejová (Kabrheľová) může vyhnout odsouzení i vězení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám