Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpívání pověsila na hřebík a věnuje se hlavně své druhé tvůrčí profesi, psaní. Natálie Kocábová (39) po delší době představila nový román, a to hodně kontroverzní. V knize Domů, odehrávající se v předkoronavirové Praze, nechybí sex na jednu noc ani alkoholové a drogové opojení.

"Já vždycky psala autobiograficky laděné knihy, ale byly hodně fantazijní. Tohle autobiografie není, i když tam jsou určité autobiografické části. Je to hodně odpozorované a odposlouchané a vybrala jsem si několik příběhů, které jsem viděla se odehrávat a chtěla je zpracovat," vysvětlila s tím, že takový život, který v knize popisuje, se opravdu v části umělecké scény v Praze vedl. "Ale teď jsme v covidové době, tak se neděje nic," doplnila.

"Myslím, že jsem pronikla do nějakých situací a zacílila na určité typy žen, a tohle tam prostě probíhá. Ale zdráhala bych se říkat, že to je o všech ženách. Je to vhled do určité části umělecké branže. Ale já mezi nimi nejsem, tak to, doufám, takhle nebude chápat někdo ze sociálky. Věděla jsem, že to tak bude působit, ale kdybychom rozpitvali kapitolu po kapitole, tak se naprostá většina nestala anebo stala, ale ne mně," vysvětluje Natálie.

"Jsem stoprocentně lepší matka než moje hlavní hrdinka. Ale já ji nechtěla uhlazovat, nebrala jsem si servítky a bylo to vědomé rozhodnutí," upřesnila s tím, že dopředu nikomu z rodiny, včetně bývalého manžela, s nímž má dvě ze svých tří dětí, knihu číst nedala. "Když píšu něco, kde se hodně inspiruju někým, kdo je blízký, k přečtení to dávám. Ale tohle je směs mnoha příběhů, které jsem zažila nebo viděla někoho zažít, takže to není věc, kterou bych mohla donést jedné osobě a říct: Schval to," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám