Hlavní obsah
Článek

Nechat se očkovat nebo ne. To je v posledních týdnem velmi diskutované téma. Na vakcinaci proti covidu-19 má svůj názor i řada známých osobností. Hned několik českých celebrit už se nechalo slyšet, že ve chvíli, kdy budou moci využít očkování, rozhodně nebudou váhat. Kdo mezi nimi je?

Už koncem loňského roku hitmaker Michal David (63) svěřil, že si myslí, že jediným návratem do normálního způsobu života je právě očkování. „Věřím, že na jaře příští rok se celý svět proočkuje a bude pokoj. Dost lidí se očkování bojí. Já ale vidím cestu z tohoto pekla jen vakcínou. Nevšimli jste si, kam letos zmizela chřipka? Po chřipce ani vidu, ani slechu. Je jen covid,“ svěřil Super.cz v prosinci hudebník.

Na vakcínu hodlá jít i saxofonista Felix Slováček (80). „Určitě půjdu, jakmile to bude možné. I teď chodím každý rok na očkování proti chřipce. Jsem syn doktora, já se toho nebojím,“ prozradil nám hudebník. Spolu se svou maminkou hodlá jít na očkování také herečka Yvetta Blanarovičová (60). „Obě na očkování půjdeme. Já už se těším na kamarády, chci v klidu pracovat a cestovat,“ svěřila se nám herečka, která už se chce také vrátit na jeviště.

Její kolegyně z Divadla Broadway Nikola Ďuricová už má dokonce první část vakcinace za sebou. Z důvodu nedostatku práce kvůli vládním restrikcím začala pracovat ve zdravotnictví a byla tak mezi prvními, kdo na očkování šel. „Vůbec jsem nezaváhala, že bych snad měla tuto nabídku odmítnout,” řekla Super.cz půvabná zpěvačka. A na očkování hodlá jít i další její kolegyně. „Určitě se chceme nechat i s přítelem naočkovat, už se těšíme, až na nás přijde řada, jsme přesvědčeni o tom, že stejně jako u jiných pandemií i tuhle může vyřešit jedině očkování. Takže se na to těšíme,“ svěřila Alžbeta Bartošová.

Na očkování už se stihl zaregistrovat herec Jan Přeučil (87), který se nechal slyšet, že se vakcinace nebojí a půjde na ni rád. S registrací mu pomáhala manželka a herečka Eva Hrušková (68). Také herečka Jiřina Bohdalová (92) je jednou z těch, kteří propagují očkování a hodlá na něj jít.

Na vakcinaci se chystá také muzikant Richard Tesařík (78). „Přihlásit se můžu, jestli mě naočkují, to je jiná věc. Ale žena mě k tomu určitě přinutí, abych se naočkovat nechal. Ona je epidemioložka a mikrobioložka, takže to má takhle posichrovaný. Ona se tím živí, tedy ne někde ve státní správě, dělá pro jednu firmu,“ prozradil nám muzikant.

Ani režisér Zdeněk Zelenka (66) nebude váhat. „Jakmile na můj ročník přijde řada, nechám se očkovat okamžitě, a to všem konspiračním teoriím navzdory. Věřím vědcům, názory nejrůznějších mudrohlavů mě nezajímají,“ prozradil nám režisér.

Reklama

Další články

Načítám