Hlavní obsah
Článek

Návštěvníci centra Prahy měli před nedávnem o zábavu postaráno, když kolem nich pobíhal muž oblečený v kuriózním kostýmu astronauta, ve kterém by v tu chvíli jen málokdo hledal herce Martina Písaříka, jenž byl v neprodyšném kostýmu ve třicetistupňovém vedru rád, že vůbec žije.

Nešlo ale o žádnou soukromou exhibici nebo snad sázku. Písařík (44) totiž natáčel nový videoklip skupiny ISING, ve kterém hraje roli zamilovaného astronauta. Proč astronaut, na to odpovídá už samotný název písničky Astronautika.

Písařík se režisérského dua Martin Müller a David Laňka, kteří stojí například za videoklipy pro Michala Horáčka a Františka Segrada nebo Dominiku Myslivcovou, ptal, proč zrovna on, když ve skafandru nebude poznat. „Když jsme spolu naposledy natáčeli film Modelky s.r.o., který byl sice plný hezkých holek, ale Martin si je moc neužil, slíbil jsem mu, že mu zavolám, až budu mít nějakou hezkou roli s hezkou milostnou scénou,“ vysvětluje Laňka.

Ten ale Písaříkovi zapomněl říct právě to, že bude celou dobu v kostýmu, a to i při zmíněné milostné scéně, ve které kromě herců hrají roli také mimozemšťan a raketa.

A právě tuhle scénu štáb skoro nenatočil, protože štáb ani herci nebyli schopni se nesmát. „Bylo to něco tak bizarního, že by si u toho i David Lynch s Timem Burtonem řekli, že to je divný,“ směje se zpěvačka Karolína Tothová a dodává, že vznikly i záběry, které nejspíš půjdou pouze do „dospělé“ verze klipu.

Sami režiséři připouštějí, že jde asi o nejpraštěnější videoklip, který kdy točili. „Dostali jsme od kapely jednoznačný pokyn: Hlavně ať se to nebere vážně. A tak jsme se rozhodli do toho šlápnout a natočit videoklipovou grotesku,“ říká režisér Martin Müller.

A celé natáčení má ještě další pointu. Režisérům se námět klipu natolik zalíbil, že ho rozpracovali do podoby internetového seriálu, na kterém právě začínají pracovat. Koho chtějí do hlavní role? „No jasně že Martina. Nikdo jiný než on by tuhle roli zahrát nedokázal. Je to rozený komediální talent. A slibujeme, že bude i bez skafandru, aby si konečně milostnou scénu užil,“ dodává Laňka.

Reklama

Další články

Načítám