Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Martin Maxa (63) je díky své postavě fyzicky nepřehlédnutelnou figurou. Doby, kdy se choval jako Herkules, jsou ale pryč. Když prý nedávno přemisťoval na zahradě balvan, připadal si spíš jako hrdina knihy Stařec a moře.

"Kdysi jsem prováděl kousky, za něž teď hodně trpím. Vzpomínám si třeba, že jsme jednou vyrazili s partičkou na výlet, píchli jsme kolo, a protože jsme neměli hever, tak jsem to auto chytil za nárazník a nadzvednul holýma rukama. Holky z toho byly u vytržení, což se mi samozřejmě líbilo," říká Martin. "Jenomže tohle jsou právě ty hříchy mládí, díky nimž mám dneska obrovské problémy se zády. Kdyby mě ale tehdy někdo varoval, samozřejmě bych ho neposlouchal," upřesňuje.

Potíže s páteří ho přivedly ke zkoušení různých způsobů, kterak si ulevit od bolesti a taky jak nenechat zakrnět zádové svalstvo, aniž by je namáhal velkými cvičebními dávkami. "Vyzkoušel jsem snad všechno kromě operace, se kterou zatím otálím. Pochopitelně nemůžu vzhledem k nálezům na páteři ani cvičit v takové míře, jak jsem býval zvyklý, proto občas docházím do centra laserové estetiky, kde na mě připojí elektrody, a zádové svaly se tak procvičují, čímž se mi zároveň uleví od bolesti. Totéž se dá aplikovat i na svaly břišní, ale ty si ještě dokážu udržet v cajku sám," vysvětluje Martin.

Martin je známý estét. Neplánuje také nějakou zkrášlovací proceduru či zničení vrásek? "Jsem už sice takový stárnoucí exemplář, ale myslím si, že u chlapa je v pořádku, když má v obličeji napsáno, že něco prožil. Možná by ale moje přítelkyně Silva, která je o patnáct let mladší než já, byla pro, abych něco podstoupil. Nemusela by se doma dívat na staříka," dodal se smíchem Martin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám