Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Marta Kubišová (81) pokřtila svoji novou desku Soul se směsí starších písní, které kdysi nestihla vydat, i s několika novinkami. Bude to možná její poslední, protože se rozhodla příští rok skončit s aktivní hudební kariérou. Písně natočila poté, co loni prodělala infarkt.

Nyní už se sice Marta cítí dobře, ale své rozhodnutí "jít do důchodu" nezměnila. "Už za dvanáct týdnů po infarktu jsem nastoupila do běžného provozu. Cítím se dobře, je to taková alchymie, teď čtvrtý den testuju nový prášek a je to lepší," svěřila nám.

"Infarkt pro mne byl zvednutým prstem božím. Říkala jsem si, že už možná ani zpívat nepůjde, ale náhodou to ještě jde. Ale na tom jevišti nehodlám položit život," upřesnila. Říkali jsme jí, že i Marie Rottrová (82) se před časem rozhodla pódia opustit, ale pak se jí stýskalo a vrátila se. "Maruška ale neměla takové zdravotní problémy," oponovala.

Úplně zásadně ovšem Marta Kubišová neposlechla doktory, když jí radili, aby přestala kouřit. "Vydržela jsem to těch dvanáct týdnů. Teď si dám cigaretu ke kafi. Musím si dát kafíčko před koncertem a zapálit si aspoň jednu cigaretu a ráno si ke kafi taky dávám cigáro. No, a když vykouřím za den čtyři cigarety, znamená to, že jsem měla čtyři kafe," prozradila nám.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám