Hlavní obsah
Článek

Někdo má radši exotiku, jiný dá přednost příjemnému eurovíkendu. Markéta Jakšlová (38) s přítelem Honzou zvolili druhou variantu a odcestovali do Amsterodamu.

„Byla jsem tam poprvé a musím říct, že je to nádherný městečko a můj oblíbený Londýn má nyní velikou konkurenci. Jela jsem tam za poznáváním města, ale samozřejmě se to neobešlo bez podzimních nákupů," pomrkává zpěvačka.

Hezčí polovina hudebního dua Verona se pokoušela splynout s prostředím. „Půjčila jsem si kolo a myslím, že jsem byla všem lidem trošku nebezpečná, protože nejsem vůbec zvyklá jezdit po městě na kole a zvlášť v takovém provozu, všude kola, tramvaje, turisté. Ale byla to velká zábava a člověk aspoň nemohl do všech těch obchodů vlézt, teda kvůli jedněm botám jsem málem nabourala do zábradlí," říká s úsměvem.

Návštěva Amsterodamu se ovšem neobešla bez komplikací. „Poslední noc mě vzbudil alarm oznamující, že hoří a že se bude muset evakuovat hotel. Když už jsem se celá v šoku ve tři ráno začala oblékat, abych nevyběhla ven jen tak v negližé, tak nám bylo oznámeno, že jen nějací lidé na pokoji kouřili. Naštěstí nezačala stříkat ta voda," směje se Markéta a jedním dechem dodává: „Tu poslední noc jsem se tedy moc nevyspala, protože jsem ještě asi půl hodiny po tom měla srdce v krku, jak jsem se lekla toho alarmu, a až do rána se mi zdálo o hořícím hotelu, ze kterého utíkám."

Reklama

Další články

Načítám