Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na výstavě fotografií indického státu Kérala se to hemžilo známými tvářemi. Na akci na pražském Chodově jsem potkali i herečku Markétu Plánkovou, a jelikož se celá akce nesla v duchu východních filozofií a jógy, začali jsme s ní rozhovor právě na toto téma.

Markéto, je známo, že se věnujete józe. Cvičíte kvůli tělu, nebo hlavě?

Nevnímám to odděleně, jakékoli cvičení nebo pohyb je propojen s myšlením. Někdy prostě cítím, že potřebuju dynamičtější pohyb a jindy zase procházku v lese.

Jak se udržujete ve formě?

Poslední rok jsem cíleně cvičila s trenérem jednou týdně ve fitku. Výborné cvičení, když si chcete zpevnit celé tělo a hlavně záda. Taky hodně makám na zahradě a okolo domu, to je asi ten největší trénink. (směje se)

Jaký sport máte nejraději?

Nebráním se ničemu, snad kromě paraglidingu...Jsme aktivnější rodina, takže když nám to čas dovolí, rádi jezdíme na cyklovýlety nebo třeba sjíždíme řeku na lodi.

Jak dlouho se věnujete józe?

Sice jsem jógový začátečník, ale už vím, jak blahodárně toto cvičení působí. Přes čtyři tisíce let stará technika má obrovský terapeutický efekt, pomáhá na všechno, od bolavých zad až po deprese, starším lidem vrací vitalitu, výrazně pomáhá dětem s ADHD. Pomáhám nadačnímu fondu Yogahelp, který se snaží zpřístupnit lekce jógy sociálně slabším skupinám, ženám samoživitelkám nebo seniorům po celé republice.

Tady na výstavě jsme obklopeni fotografiemi indického státu Kérala. Navštívila jste někdy Indii?

Zatím ne, ale chystám se...Musím přemluvit svoji kamarádku Petru Špindlerovou, je v Indii jako doma. Bez ní nejedu. (směje se).

Jaké Vás čekají zajímavé pracovní aktivity?

Právě točíme komediální rodinný seriál Krejzovi.

Bude pro vás letošní léto odpočinkové, nebo ve znamení práce?

Bohužel moje letošní léto bude bez dovolené, ale vynahradíme si to později. Je nám jedno, kde to bude, hlavně chceme být spolu.

Reklama

Další články

Načítám