Hlavní obsah
Článek

Slavné české hvězdy si nenechaly ujít křest kalendáře, který společně nafotil profesionální hasič David Hájek s vítězkami soutěže Miss Hasička. A jakou ony samy mají zkušenost s ohněm? Budete se divit!

„Jako malý kluk jsem si vyzkoušel na vlastní kůži, co to je být dobrovolným hasičem, a dokonce jsem se kdysi kdesi zúčastnil i požárnické soutěže. A hasiče jsem si zahrál i ve filmu Cesta peklem. Od té doby mají můj obdiv, protože vím, že jejich práce nespočívá jen v tom hasit ohně a požáry, ale i jiné průsery. Klobouk dolů před nimi, je to profese velmi náročná a je mi ctí účastnit se dnešního křtu,“ prozradil jeden z kmotrů kalendáře Martin Dejdar (59).

S požárem ve vlastním domě se bohužel setkal Marian Vojtko (51). "Hořel mi doma zahradní altánek. Nechal jsem tam na ratanovém nábytku doutník a ten vzplál. Pomohl hasičský přístroj, který jsem měl doma, a známí. Nakonec jsme to zvládli bez hasičů, ale měli jsme co dělat. Altán samozřejmě lehl popelem," prozradil Vojtko.

Velkou katastrofou málem skončilo loňské vaření Michaely Noskové (41). "Pekla jsem kuře a u toho jsem usnula. Když jsem se probrala, byla všude spousta kouře, byla jsem lehce přiotrávená plynem. Hasiče volali sousedi, když viděli kouř. Nakonec naštěstí všechno dobře dopadlo, ale šlo o minuty," řekla Nosková.

Moderátorka Gabriela Kratochvílová (34) oheň zažila o Vánocích. "Zatím jsem naštěstí musela hasit jen triviální požáry - jednou mi hořel adventní věnec a u kamarádky nám začal hořet stromeček. Stačila tenkrát sklenička vody. Ale je pravda, že člověk se lekne," dodala Kratochvílová.

Reklama

Další články

Načítám