Hlavní obsah
Článek

Nová komedie Vybíjená, v níž dostala po letech hereckou příležitost modelka Simona Krainová (51), je natočena a film představuje první ukázky. Simona už za sebou filmové zkušenosti má ve snímcích Byl jednou jeden polda a Kamarád do deště, v němž si, stejně jako nyní, zahrála spolu s Lukášem Vaculíkem (61). Posuďte sami, jak jim to spolu sekne nyní.

Román Vybíjená Michala Viewegha vydal jeden z nejčtenějších domácích autorů současnosti v roce 2004. Kniha i film jsou groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy.

Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají, či ztrácejí životní partnerky. V úloze tří kamarádů se objevuje úspěšné trio z kultovního televizního seriálu Partička – Michal Suchánek (58), Richard Genzer (57) a Ondřej Sokol (52).

Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků, a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. V úloze krásky Evy se ve dvou časových rovinách vystřídají dvě známé české modelky – Simona Krainová a Linda Bartošová. Glosátorku života Hujerovou vytvoří Simona Babčáková, která, stejně jako všechny další hlavní postavy, má své mladší já. Mladou Hujerovou hraje Johana Vašková, trio kamarádů ve studentských letech vytvořili Michal Šášinka (Skippy), Denis Wurm (Jeff) a Jakub Burýšek (Tom).

Film, který vznikl v koprodukci s televizí Prima, se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři, místo, které si v sobě nese ducha dřívějších nenáročných letních rekreací u Vltavy. „Myslím, že se nám podařilo najít na Sedlčansku krásné lokality, které byly pro náš film ideální a zároveň nebylo nutné je příliš upravovat,“ říká režisér.

Reklama

Další články

Načítám