Hlavní obsah
Článek

Dvacetkrát si převzala Českého slavíka a třináctkrát se stala absolutním vítězem ankety s největším počtem hlasů. Letos po mnoha letech Lucie Bílá (58) ocenění nepřevzala, na druhou, stříbrnou pozici ji sesadila skvělá Ewa Farna (30). Té cenu slavnostně předala Dagmar Havlová (71).

Farna byla velmi dojatá, slzy ani neskrývala. Letos slaví 15 let na scéně, za rok 2006 se stala na Slavíkovi Objevem roku. "Někteří se tehdy ptali, jak dlouho vydržím, jestli nejsem jen nějaká rychlokvaška," řekla zpěvačka. Poděkovala fanouškům, svému týmu, kolegům z kapely a také manželovi Martinu Chobotovi.

Je to teprve potřetí od roku 1996, kdy Lucie Bílá neovládla kategorii zpěvaček. O prvenství ji v minulosti v letech 2005 a 2006 připravila Aneta Langerová (37).

"Myslela jsem si, že ta slavičí voliéra už je pro mě uzavřená. Tento stříbrný slavík pro mě znamená stejně jako zlatý," řekla po převzetí ceny Bílá. Kolegyním poté popřála štěstí a všem pevné zdraví.

Třetí skončila Eva Burešová, která bronzového slavíka převzala z rukou svého přítele Přemka Forejta.

Letos překvapivě "ostrouhala" Lucie Vondráčková, které patří bramborová pozice, tedy čtvrté místo. Pátá skončila Monika Absolonová.

Reklama

Další články

Načítám