Hlavní obsah
Článek

Kvůli pandemii koronaviru musela Lucie Bílá (58) zrušit spoustu koncertů. Zpěvačka ale nezůstala nečinně sedět. Když se nemohla realizovat na jevišti, tak začala rekonstruovat.

„Nečekala jsem, až se o mě někdo postará a toto období přejde. Naopak jsem se rozhlédla a našla jsem různé možnosti,“ nechala se slyšet zlatá slavice a v rozhovoru na toto téma také uvedla: „Kdybych byla na tohle období připravená, tak bych byla asi hodně překvapená. Já ale nemám jen jednu nohu, což je zpěvačka, ale mám jich několik, takže jsem se pustila do těch druhých.“

Kromě psaní knih se zpěvačka vrhla do rekonstrukce. „Stihla jsem zrekonstruovat hospodu Na Formance, začala jsem rekonstruovat divadlo, vedle kterého buduju svůj fan shop, kde se budou prodávat moji andělíčci a moje nová káva,“ říká Lucie.

Plán přetvořit divadlo Ta Fantastika na Divadlo Lucie Bílé vznikl až v koronavirové době. „Ta Fantastika se zaměřovala na turisty, kterých ubylo. Museli jsme vymyslet, jak tam dostat českého diváka. Když jsem tam přišla, tak jsem si uvědomila, že je potřeba něco udělat se šatnami, pak jsem se pustila do archívů, potom do rekvizitárny, opravila jsem kanceláře. Těším se na to,“ říká Lucie.

Po úpravě kulturního centra a hospody v rodných Otvovicích a rekonstrukce divadla začíná být Bílá etablovanou stavařkou. „Asi mám teď hodně zapnutou praktickou hemisféru, kromě té emoční,“ smála se Bílá, která nám v rozhovoru ještě prozradila, že po tom všem by ráda v Otvovicích vybudovala z domu u kulturního centra penzion.

V divadle zatím nechystá nové divadelní kusy. „Rozjezd nikdy nesmí být moc tvrdý. V kulturním centru v Otvovicích mi to trvalo tři roky. Půjdu na to pomalu. Budou tam moje recitály, bude tam hostovat Simona Stašová se svým představením i Slovenské národní divadlo. Příští rok na jaře bych tam chtěla uvést muzikál Láska je láska,“ tetelí se Lucie Bílá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám