Hlavní obsah
Článek

Jmenování herce Tomáše Töpfera novým ředitelem vinohradské divadelní scény rozdělilo tamní ansámbl na dva tábory. Zatímco ten první vítá kamaráda, druhý kroutí nevěřícně hlavou nad výběrem odborné komise a vážně uvažuje o odchodu. Podle našich informací jsou už jednou nohou venku prakticky již inventární hvězda Ladislav Frej (82), Daniela Kolářová (65) a Jan Šťastný (58). A další budou následovat.

Pokud Kolářová skutečně odejde, dojde k tomu rovných 41 let po jejím nástupu do angažmá. Ji i její kolegy prý rozlítilo jak jméno nového šéfa, tak jeho první kroky ve funkci, na které nemá právo. Töpfer totiž nechal již nyní zrušit přípravy nového divadelního představení Amadeus, i když oficiálně se vedení divadla ujme až v září. Ladislav Frej ho dokonce veřejně označil za burana. Vyjádření Kolářové a Šťastného, jenž coby hlavní hvězda Amadea po jeho zrušení přišel možná o životní roli, se nepodařilo získat, podle našich zpráv ale skutečně pod novým vedením spolu s Frejem, Veronikou Žilkovou a Martinem Stropnickým už nebudou chtít dál působit. A další známá jména – v divadle mimochodem působí i Dagmar Havlová nebo Hana Maciuchová – budou jistě na seznamu odpadlíků přibývat.

Jen legenda tamní scény Jiřina Jirásková se ukazuje jako „držák“. „Odborná komise snad vybrala toho nejlepšího. Neumím to posoudit. Každopádně mi je jednaosmdesát, v divadle jsem dvaašedesát let, nemám důvod odcházet,“ řekla nám obdivovaná herečka.

Reklama

Další články

Načítám