Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přítelkyně herce Ladislava Freje (82) Gabriela Mrkvicová poprvé otevřeně a bez obalu promluvila o svém zdravotním stavu. "Dělám to proto, aby ženy pochopily, že podceňovat prevenci je může stát život,“ vysvětlila partnerka herce.

"V únoru mi našli na sonu šestimilimetrový nádůrek na žeberní kosti," prozradila paní Gabriela, kterou pak čekaly hned dvě operace.

První prý nedopadla dobře, protože nádor byl podle lékařky příliš malý, a proto ho nedokázala najít. Až druhá operace se povedla, lékař nádor vyřízl a navíc se skvělým výsledkem. Histologie se ukázala jako negativní, žádné metastáze tam nebyly.

Její partner Ladislav Frej s ní vše od začátku prožíval. A zhroucený byl více než ona. Na rakovinu plic mu zemřela první manželka Věra Galatíková (†69). "Utěšovala jsem ho, že člověk bez plic žít nemůže. Bez prsu ale ano," říká Mrkvicová, která nyní stále do nemocnice dochází na punkce, protože se jí v ráně tvoří voda. Chemoterapie ji podle lékařů nečekají, kvůli prevenci ale bude chodit na ozařování.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám