Hlavní obsah
Článek

I v českém showbyznysu najdeme celebrity, které jsou bezdětné. Důvody jsou přitom různé. Tím nejčastějším je, že se ženy v nejlepších letech nechtěly vzdát své kariéry. Nejen ta jim ale nedopřála rodinný život. Někdy byly na vině zdravotní problémy, nebo chybějící protějšek.

Hana Zagorová

Zpěvačka Hana Zagorová (†75) sice po dítěti velmi toužila, nicméně zdravotní stav jí tento dar odepřel. Od svých třiadvaceti let trpěla vážným onemocněním krve, kvůli němuž se neobešla bez pravidelných transfuzí. Během léčebné kúry, kdy užívala kortikoidy, dokonce otěhotněla, miminko však bohužel nedonosila.

Hana Maciuchová

Podobný osud potkal i herečku Hanu Maciuchovou (†75). Ta v pětatřiceti letech podstoupila po vážné nemoci operaci, po které jí lékaři sdělili, že už nikdy nebude moct mít děti. Herečku informace tak ranila, až z toho dostala silné horečky. Nakonec se s tím ale naštěstí smířila.

Petra Janů

Zpěvačka Petra Janů (71) naopak patří k těm ženám, které po dětech nikdy netoužily. Dodnes svého rozhodnutí nelituje a naplno si užívá života i bez závazků.

Heidi Janků

Z vlastní vůle se mateřství vzdala i zpěvačka Heidi Janků (61), která sice o potomstvu přemýšlela, nakonec ale dala přednost kariéře. V pětadvaceti letech se jí podařilo otěhotnět, kvůli strachu, že by musela skončit se zpěvem, raději zašla na potrat. V budování hudební kariéry ji podporoval také manžel Ivo Pavlík.

Libuše Švormová

Kvůli kariéře potomka nepovila ani herečka Libuše Švormová (83), která doslova obětovala život divadlu. A dodnes prý ničeho nelituje.

Eva Jurinová

Bývalá televizní moderátorka Eva Jurinová (65) se vdávala až ve svých 35 letech. V té době ale byla i na vrcholu kariéry, která ji zcela naplňovala a moderátorka ji upřednostnila.

Jitka Zelenková

To zpěvačka Jitka Zelenková (73) si zase děťátko velmi přála. Bohužel se jí nepodařilo najít vhodného partnera, s nímž by mohla založit funkční rodinu.

Jitka Molavcová

Paradoxem je bezdětnost Jitky Molavcové (69), jež svůj profesní život věnovala převážně malým divákům. Přestože děti vždy milovala, ze záhadných důvodů žádné nepřivedla na svět. Spekuluje se o tom, že si společného potomka nepřál hereččin partner Jan Petráň, jenž měl už dítě z předchozího vztahu.

Petr Štěpánek

Z mužů se zase nikdy biologickým otcem nestal Petr Štěpánek (70). Poměrně nedávno však odhalil, že ve druhém manželství s režisérkou dětských filmů Vlastou Janečkovou (†77), kterou herec poznal během natáčení Zlatovlásky, vyženil dceru, o kterou se po smrti jejího pravého otce staral jako o vlastní.

Reklama

Další články

Načítám