Hlavní obsah
Článek

Česká televize reaguje na popularitu detektivního žánru dalším seriálem. Princip slasti vznikl v česko-polsko-ukrajinské koprodukci a hlavní role, vyšetřovatele tří stejných vražd, každé v jiné zemi, v něm hrají Karel Roden (61), Małgorzata Buczkowska a Sergey Strelnikov.

„Je to seriál pro diváky, kteří rádi sledují příběhy, v nichž se proplétá více dějových linek,“ říká představitel majora Viktora Seiferta Roden, který, dle svých slov, současné detektivky příliš nemusí, tato jej ale z více důvodů oslovila.

„Vize pana režiséra mě zaujala – současné detektivky moc nemusím, ale tady se mi líbí, že během deseti dílů sleduje divák vyšetřování pouze jednoho případu. Líbí se mi, že nehraje Čech Poláka nebo Ukrajince. Každá národnost je tam zastoupena. Postava jinak mluví, jinak se tváří, ale jinak se ve výsledku i chová. Pokud bude víc takových projektů, budu jedině rád. Ale divák se k tomu musí vychovat. V současnosti jde zatím televize divákovi naproti na můj vkus až moc,“ míní Roden.

Vedle něj si z českých herců v Principu slasti zahráli také Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík, Martin Finger, Lucie Zedníčková, Robert Mikluš, Martin Pechlát nebo Jan Vlasák.

Česká televize seriál nasadí od 14. října na prvním programu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám