Hlavní obsah
Článek

Unikátní vzpomínkový projekt na zesnulé zpěváky Karla Gotta (†80) a Ivetu Bartošovou (†48), který ani ve světě nemá obdoby. Dva známé nezapomenutelné hlasy zpívají ve společném duetu dojemný text, že jsou tu stále s námi v písních, které nepřestávají znít.

Při poslechu písně, kterou si můžete pustit výše, doslova mrazí z toho, jak autenticky a věrohodně hlasy zní. Jako by ji nazpívali právě včera. I když to samozřejmě není možné, z nebes či ze záhrobí ji Gott s Bartošovou nazpívat nemohli. Našli se však interpreti, kteří mají hlasy velice podobné.

Prvotní myšlenka se zrodila v hlavě blízkého spolupracovníka a kamaráda Ivety Bartošové Jarka Šimka (50). „Iveta a Karel nám tu opravdu všem moc chybí a jsou naprosto nenahraditelní a jejich odkaz tu žije stále v jejich písních. Napadlo mne toto téma citlivě uchopit a stvořit nový duet, který s citem nazpívali Josef Bouda a Lucie Třešňáková neboli Josef & Lucie, abychom si tyto výjimečné osobnosti a jejich odkaz stále připomínali,“ řekl Super.cz autor textu i hudby písně Jsme tu s vámi stále Jarek Šimek.

„S Ivetou jsem měl tu čest spolupracovat a vznikly hezké písničky, které mají lidé rádi. Mé vroucné přání pracovat s panem Gottem se mi nikdy nesplnilo. Sice jsem pro Mistra měl napsáno několik písní, ale nakonec jsem mu je nikdy neměl odvahu odeslat. Důvodem byl velký respekt, který jsem k němu choval, prostě jsem si nebyl sám sebou jistý," přiznal Šimek.

Revivaloví zpěváci, kteří jeho song nazpívali a natočili také videoklip, se zpíváním hitů Karla Gotta a Ivety Bartošové zabývají mnoho let. „Ivetin hlas byl daný, protože prakticky jako jediná adeptka, nejvíce se jí hlasově podobající, připadala v úvahu Lucie Třešňáková. U Karla to bylo složitější, protože zpěváků, kteří ho imitují, bylo více. Nakonec jsme sáhli po Josefu Boudovi, který se s Karlem Gottem i osobně znal a Mistr jeho formaci Karel Gott revival Morava fandil,“ upřesnil ještě.

Reklama

Další články

Načítám