Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Jitka Zelenková (73) patří ke stálicím naší popové hudby. Nejen nádherný silný hlas je však jejím poznávacím znamením. Jsou jím také velmi výrazné vlasy, s nimiž se nikdy nebála experimentovat. A některé účesy, které za svou kariéru vystřídala, byly pořádný odvaz.

„V mládí jsem ráda experimentovala s účesy. Byla jsem jak neřízená střela,“ připsala Jitka například k portrétu, na kterém je zachycena s opravdu velmi výrazným afro účesem, ve kterém byla doslova nepřehlédnutelná. Ještě předtím, v době svých gymnaziálních let, zase nosila vlasy pěkně vyčesané, jak to tehdy v šedesátých letech bylo v módě.

Následovalo období s delšími vlasy s lehkým náznakem ofinky, přes které se však zpěvačka nakonec znovu vrátila ke svým oblíbeným kudrlinkám, i když pravda ne tak výrazným jako kdysi, které jí velmi sluší, a bez kterých by si Jitku její fanoušci už snad ani neuměli představit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám