Hlavní obsah
Článek

Tříletá fenka francouzského buldočka Amálka smutní. Milovaná společnice včera zesnulé národní legendy Jiřiny Jiráskové (†81) krátce po smrti své paničky do světa posílala tak žalostné a utrápené pohledy, až z toho bolí u srdce. Podívejte se do fotogalerie na fotky psí slečny, kterou navždy opustila její Jiřinka!

Po celé včerejší odpoledne se z bytu Jiráskové na pražských Vinohradech ozýval zoufalý štěkot psí holčičky, která přišla o svou nejmilovanější bytost. Patrně vycítila, že s její paničkou se stalo něco vážného. Vždyť s jejími ostatky byla v jednom bytě až do večera.

V jednu chvíli, když přijela kriminálka, aby ověřila, zda na smrti herečky nemá podíl třetí osoba, musela i ona za dveře, a tak ji jedna z ošetřovatelek vzala na chodbu a později i vyvenčit. V pohledu, který Amálka vysílala, byl opravdu obrovsky hluboký žal.

O psího sirotka nyní bude pečlivě postaráno. Jirásková tušila, že se blíží její konec, a tak se se svou kamarádkou a ošetřovatelkou Janičkou domluvila, že si vezme Amálku do péče. O její venčení se v poslední době, kdy herečka již nemohla chodit, starala střídavě i přítelkyně Alenka.

„S Alenkou se střídáme v hlídání a vždy, když jedna z nás odchází z domova, tak Amálka smutně leží u dveří a stýská se jí," řekla Novinkám Jirásková před dvěma lety s tím, že s Amálkou je nepřetržitě a rozdělí je buď jen práce, nebo časté hospitalizace Jiráskové v nemocnici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám