Hlavní obsah
Článek

Bratři Kryštof a Matěj Hádkovi už se stali stálicemi českého filmu. Devětatřicetiletý Matěj je nominován za svůj poslední herecký výkon vyšetřovatele ve filmu Pohádkář, kde zastínil hlavního hrdinu v podání Jiřího Macháčka, na Českého lva. O sedm let mladšího Kryštofa diváci poprvé výrazně zaregistrovali ve Tmavomodrém světě a svého Českého lva už dostal za 3 sezóny v pekle, kde si zahrál Egona Bondyho.

Nyní se bratři objeví poprvé ve filmu společně, a ve snímku Kobry a užovky hrají dokonce sourozence. Film se odehrává v Kralupech nad Vltavou, a zatímco starší bratr se snaží z tamního neutěšeného života pro sebe aspoň něco vytřískat, mladší propadne drogám, které poznamenají i jeho mozek.

A oba herci jsou ve svých rolích výteční, i když sympatie diváka si zřejmě nezíská ani jedna z postav. Drogy tady podle přání autorů rozhodně nejsou romantizovány, ani životní styl druhého z bratrů ale není následováníhodný.

Bratři se už spolu objevili v televizním filmu Černý slzy, nyní ale poprvé hrají opravdové sourozence. "Když to vezmete do detailů, máte dva bratry, kteří se mají rádi, dělají stejnou profesi a ještě ji můžou dělat společně, to nevyjde vždycky. Ale až nám bude sto, bude zábava se na to dívat," myslí si Matěj Hádek.

"Jako třeba bratři Mašínové, ti taky dělali stejnou profesi. Ale na to už jsme staří," smál se Kryštof. Herci mají ještě třetího bratra, ale ten je lékař, herectví ho nikdy nelákalo. "Jen někdy před patnácti lety jsme spolu dělali reklamu na nějaké ukrajinské pivo. Celé se to točilo na koleně, ale za Uralem to fakt šlo," dodal Matěj.

Ve filmu režiséra Jana Prušinovského si vedle bratrů Hádkových zahráli i další mladí muži, Jan Hájek a David Máj, zatím známí spíš z divadelního prostředí, stejně jako osudová žena v podání Lucie Žáčkové. Do filmu se s Kobrami a užovkami vrátila i Jana Šulcová (†76), která hraje alkoholickou trosku, matku sourozenců.

Který z bratrů je větší fešák?
Matěj
49,2 %
Kryštof
50,8 %
Celkem hlasovalo 10525 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám