Hlavní obsah
Článek

Pepa a Vilma Novákovi. Asi nejpopulárnější manželský pár českého filmu, který v trilogii Kameňák diváky bavil až do roztrhání těla svými neuvěřitelnými vzájemnými postelovými urážkami. Teď mu je ale konec. V ohlášené čtyřce Kameňáku totiž představitelka Vilmy Jana Paulová (69) hrát nebude. Nelíbily se jí prý příliš košilaté vtipy ve scénáři!

Třikrát si skvěle střihla roli prostopášné manželky policejního náčelníka, třikrát jí humor na hraně nevadil, s přibývajícím věkem a vráskami ale asi sama sobě připadá váženější, a tak se rozhodla počtvrté do stejné řeky nevstoupit.

„O jejím rozhodnutí vím a respektuju ho. Scénář je už psaný bez ní. Vážím si jí jako skvělé herečky. Patrně to každý umělec v jistém věku cítí jinak a Jana se asi raději rozhodla věnovat divadlu, tak jí to přejme. Rozhodně ale nemám pocit, že by s tím obsazením, jaké máme, Kameňák čtyřka měl nějak utrpět,“ potvrdil informace Super.cz producent Pavel Pásek, který do filmu přizval i producenty Babovřesek a také spoluproducenta předchozích tří filmů Jiřího Pomejeho (†54).

Otazníkem zůstává role Pepy Nováka alias Václava Vydry (68), producenti s ním mají ještě schůzku. Ani na jeho postavě nový Kameňák ale nestojí, přesto však podle našich informací štáb doufá, že se ho podaří ke spolupráci přesvědčit. Pokud ano, střihne si roli starosty.

A kdo se do filmu ze starých známých tváří vrátí? Jistí jsou „dědci“ Lubomír Lipský s Janem Skopečkem (jeho žena Věra Tichánková ale v pokračování kvůli pokročilému věku už hrát nebude) či Hana Čížková. Někteří herci již bohužel zemřeli, třeba představitelka příšerné tchyně Eva Tauchenová (†79). „Na svou roli matky představené, strážce modrého pramene, se neuvěřitelně těší Vašek Glazar,“ doplnil Pásek s tím, že v rukávu má pro diváky ještě mnoho hereckých překvapení včetně několika šokujících jmen.

S natáčením se začíná za dva týdny, premiéra bude v říjnu. Produkce si věří a myslí si, že Kameňák 4 svým humorem i tržbami strčí ty předchozí a dnes již legendární díly do kapsy.

Reklama

Další články

Načítám