Hlavní obsah
Článek

Dcera Jana Rosáka (76), modelka Zuzana Rosáková (45) je podruhé vdaná za muslima, původem z Tuniska, majitele cestovní kanceláře. Nabízí se tedy otázka, zda se v jejich rodině vůbec slaví křesťanské svátky, tedy Vánoce. "Normálně je slavíme. Vždycky se všichni sejdeme u rodičů," vysvětlila Super.cz Zuzana.

"Můj manžel Imed je sice muslim, ale Vánoce má strašně rád. Je rodinný typ a bere je jako svátky, které rodinu sbližují," doplnila. "Já jsem s ním byla taky na několika muslimských svátcích, takže to kombinujeme. Jejich nejdůležitější svátek je spojený s obětováním berana, který se váže na pověst o Abrahámovi, který měl obětovat syna Izáka," popsala. "U toho zabíjení beránka jsem tedy nebyla. To bych asi nedala. Ale u nás se zase zabíjí kapr," zmínila.

Pozor si kvůli Imedovi dává jen Zuzanina maminka v kuchyni. Vepřové řízky, jimiž některé rodiny nahrazují tradičního kapra, nesmaží, neboť muslimové mají vírou zakázáno jíst maso z prasete. "Když už vepřové dělá, tak odděleně," upřesnila.

I první Zuzanin manžel, který vyl také Arab a muslim, jen pocházel z Alžířska,  Vánoce slavil. "Dokonce jsme spolu byli i na půlnoční v kostele. Nebyla bych s nějakým fanatikem, moji muslimové jsou kosmopolitní," smála se Zuzana. Moc se u nich nedrží ani ramadán. "Imed má problémy se žaludkem, tak pro něj není dobré, aby od východu slunce do západu slunce nejedl," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám